Tipy, jak na home staging v domě bez nábytku

Tipy, jak na home staging v domě bez nábytku

Existuje spousta věcí, které můžete udělat, abyste se pokusili urychlit prodej svého domu. Můžete si najmout skvělého realitního makléře , jít na trh ve správný čas a nechat si nafotit profesionální fotografie. Kromě základů je home staging dalším chytrým krokem, který můžete – a měli byste – udělat, abyste přilákali potenciální kupce. Ale co když vaše načasování a rozpočet znamenají, že musíte postavit dům bez nábytku? Nebojte se, nemáte smůlu.

Inscenace prázdného domu je stejně důležitá jako inscenace plně vybaveného domu. Může to být dokonce o něco snazší, protože není třeba odosobňovat prostor nebo hledat místo, kam skrýt jakýkoli nepořádek. Cílem, když připravujete domov bez nábytku, je zvýraznit ty vlastnosti, které máte . Použijte strategické doteky v celém svém domě, abyste ukázali kupujícím skutečné možnosti nemovitosti. Zde je několik tipů, jak zinscenovat prázdný dům bez nábytku, abyste o své bydlení získali větší zájem a snad i rychlejší prodej.

Proč potřebujete připravit dům

Nábytek nebo ne, inscenace domu je nezbytnou součástí prodeje.

Od chvíle, kdy potenciální kupec vstoupí do nemovitosti, chcete, aby byl schopen si představit, že si ji přizpůsobí. Inscenace je klíčem k tomu, aby se to stalo. Ve skutečnosti 82 % agentů kupujících uvádí, že home staging usnadňuje jejich klientům nahlížet na nemovitost jako na možný budoucí domov. Agenti prodejců zaznamenali podobné výhody a 23 % uvedlo, že příprava také vede ke zvýšení nabídkové částky o 1 % až 5 % oproti domům, které nejsou připraveny.

Nikdo nechce vidět, jak se jejich domov zdržuje na trhu. Tím, že vynaložíte úsilí na scénu, zajistíte, že přispějete k většímu zájmu a přilákáte více lidí ke dveřím. Děláte to také proto, aby kupující mohli získat co nejjasnější představu o všech věcech, které dům nabízí. Pokud je cílem rychlejší a ziskovější prodej, pak bude téměř jistě nutností, aby se to uskutečnilo.

Jak zinscenovat prázdný dům bez nábytku: 6 tipů

Zabývali jsme se tím, proč byste měli svůj dům před prodejem zinscenovat, takže nyní pojďme na to, jak.

Je drahé postavit dům od nuly. Náklady na realizaci domu se pohybují od 6 do 12 t. kč za počáteční konzultaci návrhu. Měsíční náklady se pohybují v rozmezí 40-50t. kč měsíčně. Někdy existuje tříměsíční minimální platba bez ohledu na to, jak rychle prodáváte. Ale nedostatek nábytku naštěstí neznamená, že budete muset zaplatit tisíce dolarů nebo více na pronájmech.

Inscenace domova bez nábytku je příležitostí, jak nechat zazářit další kvality prostoru. Možná budete ještě muset přinést nějaké kusy, ale můžete se vyhnout obrovskému úsilí – a obrovským souvisejícím nákladům -, které s sebou nese uspořádání prázdného domu. To, co utratíte, bude srovnatelné s tím, co byste stejně chtěli utratit, abyste dostali dům připravený k uvedení na trh , a mělo by se vám to vyplatit později, až dostanete první atraktivní nabídku.

Zde je návod, jak a co byste měli upřednostnit, když připravujete domov bez nábytku, plus užitečné triky, jak rozšířit své úsilí a dosáhnout většího účinku s menším počtem položek po ruce.

Tip č. 1: Zaměřte se na místnosti, kde na tom opravdu záleží

Nestresujte se snahou, aby každý pokoj vypadal co nejdokonaleji. Když pracujete s omezenými zdroji, chcete se zaměřit na prostory, o které se kupující s největší pravděpodobností bude zajímat – a to je obývací pokoj, hlavní ložnice a kuchyň.

Stále budete chtít provést nějaké obecné úpravy v jiných místnostech, aby vypadaly co nejlépe, ale to je vše. Tím, že veškerou svou pozornost věnujete těmto třem klíčovým prostorům, výrazně snížíte množství práce potřebné k uspořádání vašeho domova a uvolníte veškerý dostupný rozpočet, který musíte jít tam, kde se to skutečně počítá.

Tip č. 2: Malujte a provádějte rychlé opravy

Když už mluvíme o obecných úpravách, při inscenování prázdného domu je o to důležitější, aby byly detaily na místě. Pamatujte, že chcete, aby kupující viděli, že v nemovitosti žijí. A volné pokoje, které jsou také vymalovány jasnými barvami a mají viditelné kosmetické problémy, jim to ještě ztíží.

Než si necháte vyfotografovat svůj inzerát, vymalujte si pokoje neutrální barvou (bílá, šedá, světle šedá, světle béžová a šalvěj jsou dobrou volbou) a postarejte se o všechny kosmetické opravy, které je třeba udělat, jako je oprava prasklin nebo děr. ve zdech. Všechno jsou to jednoduché DIY, které mohou mít obrovský vliv na vzhled a dojem z vašeho prostoru, takže stojí za to jim věnovat čas.

Tip č. 3: Věnujte pozornost omezení přitažlivosti

Obrubník je důležitý pro prodej bez ohledu na kvalitu interiéru domu. Okouzlující a přívětivý exteriér domova může kompenzovat nedostatek charakteru v interiéru a může být také rychlejší. Mezi věci, na které se budete chtít zaměřit, patří vaše terénní úpravy, kvalita a barva vašich vchodových dveří a vnějšího nátěru nebo obkladu a váš návrh osvětlení. Uděláno dobře, obrubníková přitažlivost by měla stačit k tomu, aby se lidé dostali do vašeho domova, a odtud už je to jen otázka předvedení potenciálu vnitřního prostoru.

Tip č. 4: Přineste dekorace a doplňky

K dekoraci nepotřebujete nábytek. Promyšlené, dobře umístěné doteky, jako jsou umělecká díla, ošetření oken, květinová aranžmá a svítidla, mohou váš domov výrazně rozzářit a vnést do něj dotek osobnosti.

Zkuste se držet jednoho stylu a ujistěte se, že všechny kusy, které vystavujete, jsou vysoce kvalitní, protože budou vidět. 

Tip č. 5: Použijte vykreslování pro fotografie v seznamu

Nabídka je prvním dojmem, který si potenciální kupec z vašeho domova odnese, takže ji využijte k zasazení semene toho, co je možné. Vykreslování lze použít k ukázce toho, jak by každá místnost mohla vypadat s nábytkem a plnou scénou, a dokonce můžete zahrnout několik různých stylů, které osloví širší okruh domácích zákazníků.

Pokud máte čas a chuť, použijte bezplatné softwarové nástroje pro návrh místností , abyste provedli vykreslování sami. Můžete také zaplatit profesionálovi, aby to udělal za cenu kolem 5000 kč za pokoj. Pokud se vydáte tou druhou cestou, nechte provést rendery pouze pro výše uvedené klíčové místnosti – obývací pokoj, hlavní ložnici a kuchyň – abyste udrželi nízké náklady.

Tip č. 6: Přemýšlejte o jiných způsobech, jak vyniknout

Existuje několik dalších úprav, které můžete použít, aby byl váš domov nezapomenutelný bez jakéhokoli nábytku. Připravte si občerstvení a láhve s vodou na představení. Pokud má váš dům zajímavou historii, vytiskněte si brožury, které vysvětlí všechny podrobnosti. Mezi další malé, ale znatelně pozitivní věci, které můžete udělat, patří přivedení tepla tím, že budete mít v domě rozsvícená všechna světla a zapnete krb, pokud nějaký máte.

Další doporučený inscenační úkol

Nábytek nebo ne, existují některé inscenační úkoly, které by měl dělat každý prodejce domů. Pokud chcete, aby byl váš domov nejpřitažlivější na trhu, nezanedbávejte nic z toho:

  • Proveďte hluboké čištění. Všechny domy na prodej – a zvláště ty prázdné – těží z důkladného čištění před uvedením na seznam. Udělejte to sami, nebo si najměte profesionální úklidovou službu, která přijde a práci udělá za vás.
  • Postarejte se o drobné opravy. O prasklinách a dírách ve zdi jsme se již zmínili. Další opravy by měly zahrnovat opravu rozbitého potrubí, v případě potřeby opětovné spárování nebo tmelení a opravu vrzajících dveří a skříní.
  • Zbavte se pachů. Na tom, jak váš domov voní, záleží téměř stejně jako na tom, jak vypadá. Šamponujte koberce a otevřete okna, abyste nechali proudit čerstvý vzduch a odstranili všechny pachy, které by mohly přetrvávat.

Váš realitní makléř by vám měl být velmi nápomocný při poskytování nástrojů a osvědčených postupů, jak zařídit dům bez nábytku. Pokud můžete, začněte s někým spolupracovat několik měsíců poté, co máte v plánu vytvořit seznam, abyste měli čas postarat se o malování, opravy a další položky na vašem seznamu úkolů.